Boot afvoeren

Bootlichten.nl heeft inmiddels jarenlange ervaring in het afvoeren van boten. Van kleine roeibootjes tot aan grote pleziervaartuigen van alle soorten materialen (staal, polyester, hout etc). Door zo veel mogelijk materialen her te gebruiken houden wij de kosten laag. De kosten voor het demonteren / afvoeren van een schip verschilt van keer op keer. Uiteraard hebben de kosten betrekking op de grootte, het soort materiaal, de locatie, de toegankelijkheid van de locatie en eventuele complicaties zoals het bevatten van giftige materialen. Wilt u weten hoeveel het kost om uw boot te lichten en af te laten voeren vul dan ons offerte aanvraagformulier in en vermeld u aub bij de opmerkingen dus u uw boot ook zou willen laten vernietigen door ons.

Liever door de Gemeente af laten voeren? Zo denken wij er over. De grachten liggen er vol mee in Amsterdam, weesbootjes worden ze genoemd. Boten die al jaren niet meer gebruikt zijn en waarvan de eigenaar van de horizon lijkt te zijn verdwenen. Slim zou je zeggen als je er geen interesse in hebt maar niets is minder waar. Waternet controleert streng op zogenaamde “scheepswrakken” en verwijdert deze op eigen initiatief maar indien de eigenaar door middel van een vignet of door foto’s uit eigen databank (Waternet beschikt over heel veel foto’s in combinatie met vignetnummers) alsnog kan worden achterhaald dan wacht er een flinke rekening die in de praktijk vele malen hoger ligt dan het professioneel laten verwijderen door een commerciële partij.

Naast het feit dat het natuurlijk vrij asociaal is om je bezit te laten verpieteren in het water is het ook nog eens erg belastend voor het milieu. Een motor gaat al snel lekken wat schade zal toebrengen aan de waterkwaliteit. Strict gezien valt dit nog steeds onder de aansprakelijkheid van de eigenaar en daarom kunnen ook deze kosten worden verhaald.

Maar ook buiten Amsterdam liggen talloze bootjes waar niemand zich meer over ontfermd. Exact weten we het niet maar ook binnen uw gemeente zal wetgeving gelden waarbij de kosten voor het afvoeren van gezonken en of achtergelaten boten op u worden verhaald. Laat het niet zo ver komen en vraag via ons offerte aanvraagformulier aan hoeveel het zou kosten om uw boot af te voeren naar de botenhemel. Vermeld u aub in het opmerkingenveld dat u uw boot wil laten afvoeren.

Zie hier een greep uit ons portfolio van schepen en plezierboten die het allemaal niet meer waard waren en we voor klanten door het hele land hebben afgevoerd.