Portfolio

 

Gezonken boot IJburg (Amsterdam)

Dit gezonken bootje lag aan een steiger bij IJburg. De eigenaar vroeg ons telefonisch een offerte af te geven en we konden haar dezelfde dag nog helpen. We weten dat er soms haast bij geboden is, je boot kan door de gemeente weggesleept worden of je wil verdere schade aan je motor beperken, dus zullen we alles op alles zetten om je boot zo snel mogelijk te lichten. Soms kan dit nog dezelfde dag, bel dus altijd even met ons om de situatie door te spreken.

Datum:
23-01-2018
Bootje gezonken Utrecht

Ook in Utrecht zinken er paar jaar tientallen boten, voor ons maakt het niet uit waar je boot is gezonken want we zijn zeer mobiel en kunnen daarmee boten door heel Nederland lichten. Eigenaar wist zich geen raad meer maar gelukkig konden we hem van dienst zijn. Boot gelicht, eigenaar blij, iedereen blij!

 

Datum:
21-01-2018
Gezonken boten

Ook deze boot die volledig onder water lag drijft inmiddels weer. Eigenaar blij, Waternet blij, wij blij, iedereen blij! Het lichten van een boot gaat de ene keer makkelijker dan de andere. In dit geval konden we er goed bijkomen, er lagen geen andere gezonken boten in de buurt. Onze haspels waren eenvoudig onder de voor en achterkant van de gezonken boot door te schuiven en daarna konden we al meteen gaan hijsen. Toen de boot eenmaal net boven water uitstak hebben we onze pomp erin gegooid en was die binnen no-time leeg gehoosd.

Datum:
20-12-2017
Boot gezonken Amsterdam

Of het nou weer of geen weer is wij halen het hele jaar gezonken boten van de bodem. Slecht weer houdt ons dan ook nimmer tegen! De enige week dat we dit jaar geen boten konden lichten wat toe het een week flink heeft gevroren en wij van Waternet het verzoek hebben gekregen niet op de Herengracht en Prinsengracht te varen. Hier hebben we ons natuurlijk aan gehouden om het schaatsplezier van niemand te verpesten. De rest van het jaar kunt u natuurlijk op ons bouwen als uw boot is gezonken in Amsterdam.

Datum:
15-12-2017
Buitenboordmotor gezonken boot

We maken het vaak mee dat aan de boot die gezonken is nog een buitenboord motortje vast zit. Als we hier tijdig bij zijn zijn ze in 90% van de gevallen nog te redden dus wees niet gevreesd! Je moet echter wel snel zijn, binnen 48 uur nadat je boot boven water is gehaald moet je motor helemaal nagekeken zijn anders treed het roestingsproces op. We kunnen je hier telefonisch meer over vertellen, schroom dus niet even contact met ons op te nemen.

Datum:
12-12-2017
Gezonken boot Haarlem

Deze gezonken boot uit Haarlem hebben we afgelopen week mogen lichten. Het was even een werkje om deze boot te lichten maar zoals altijd is het ons weer gelukt. Elk geval bekijken we apart en bepalen we hoe we de boot zo snel mogelijk en met zo min mogelijk schade weer boven water kunnen halen. Eenmaal leeg gepompt bleek de boot uit Haarlem niet alleen gezonken te zijn door hemelwater maar ook door een aantal gaatjes. Deze hebben we meteen maar even dicht gemaakt!

Datum:
11-12-2015
Boot lichten in Amsterdam met vrachtwagen

Soms moet een boot gelicht worden en meteen door naar de werf omdat die zelf niet verder kan varen of misschien wel helemaal lek is. In zo’n geval is het vaak het goedkoopst om de boot te lichten met een vrachtwagen. We binden dan onze stroppen onder de boot door en hijsen je boot zonder al te veel moeite op de vrachtwagen.

Datum:
6-12-2105
Untitled

Geen boot is ons te gek, zo ook niet deze 9 meter lange schuit die gezonken was in het centrum van Amsterdam. Het kost ons altijd wel wat meer moeite maar uiteindelijk is het ons nog nooit voorgekomen dat we een gezonken boot niet boven water hebben gekregen!

Datum:
25-11-2015
Boot lek Amsterdam

De meeste boten die we lichten zijn gezonken omdat de eigenaar te weinig gehoosd heeft maar soms zit er simpelweg gewoon een heel groot lek in zoals hier het geval was. Is het gat niet groter dan je duim dan kunnen we dit vaak relatief goedkoop dichtmaken met een twee componenten kit. Vraag hiernaar bij het aanvragen van je offerte!

Roeiboot gezonken Amsterdam

Het heeft deze week flink geregend met als resultaat heel veel gezonken boten in Amsterdam, we hadden het er maar druk mee! Helaas hebben we niet alle foto’s op onze site kunnen plaatsen in verband met de tijd maar dit plaatje van deze gezonken boot geeft wel een goed beeld. Op de foto zie je goed hoe we te werk gaan, we leggen onze eigen boot langszij bij de boot die gelicht moet worden. Vervolgens laten we onze haspels voor en achter de gezonken boot door zakken en kunnen we beginnen met hijsen. Omdat deze boot veel water aan boord had duurde het wel even voordat we klaar waren met het hozen van deze boot. Wat wel weer blijkt is des te langer je je gezonken boot laat liggen des te meer werk je hebt aan het schoonmaken…

Datum:
16-07-2014

Hierboven ziet u het resultaat van slechts enige boten die we hebben gelicht de afgelopen tijd. Geen uitdaging is voor ons te gek! Een boot lichten kan een zeer lastige opgave zijn. Door de golfslag kan de boot bijvoorbeeld op z’n kop komen te liggen waarop die vervolgens eerst gedraaid moet worden voordat we over kunnen gaan tot het lichten van de boot. Gelukkig beschikken we over het juiste materieel om bijna elke gezonken boot weer te kunnen lichten. In tegenstelling tot onze concurrenten maken wij geen gebruik van de kade maar van een hydraulische kraan die we aan boord hebben, hierdoor kunnen we praktisch elke boot lichten die we willen! Ben je er niet zeker van of we jouw boot kunnen lichten, neem dan contact met ons op.