Waternet

Is je boot gezonken in Amsterdam, wacht dan niet te lang met in actie komen! Waternet is in Amsterdam verantwoordelijk voor het afvoeren van gezonken boten / weesboten. Ligt je boot eenmaal op de bodem dan zal Waternet deze registreren als “gezonken”. Als dit bij jouw boot het geval is dan herken je dit aan een plastic kaart aan één van je landvasten. Op deze kaart staat de datum van registratie, vanaf dat moment krijg je een bepaalde tijd voordat Waternet overgaat tot het lichten van je bootje.

Voorkom lichten door Waternet!

Het laatste wat je wil als je boot is gezonken is dat waternet hem weer voor je boven water haalt. Op het moment dat je boot als “wrak” is geregistreerd en de termijn om je boot zelf te lichten is verstreken dan verlies je automatisch al je eigendomsrechten en zal Waternet je boot afvoeren met een grote grijper. Niet alleen gebeurt dit zeer onzorgvuldig met alle schade die daarbij kan ontstaan ook zal je boot direct worden verplaatst naar het botenkerkhof, oftewel de hoogovens in IJmuiden (Tata steel).

5 dagen garantie

Wij van bootlichten.nl realiseren ons dat er bijna altijd haast is geboden bij het lichten van je boot / sloep. Niemand wil zich natuurlijk bovenstaande ellende op z’n hals halen als je boot ook nog maar iets van waarde heeft. Hierom garanderen we dan ook dat we je gezonken boot binnen 5 werkdagen weer hebben drijven. Dikwijls gebeurt dit al binnen 2 dagen en soms zelfs dezelfde dag. Het is daarom altijd verstandig om even telefonisch contact met ons op te nemen.